31 mayo, 2013

L'explosió de la primavera

cartell_vijuny_rgb
L'explosió de la primavera, freda i plujosa a Catalunya, es concreta en un vigor extraordinari de les plantes i en una càrrega de fruits no habitual. La pluja, però, no sempre és sinònim de bona collita...Les temperatures baixes, tampoc. Dos dies de calor fort et fan pujar els fongs de manera descontrolada. Una forta ventada, tira a terra els botons tendres. I etc. Cada vegada m'agrada menys la metàfora i prefereixo parlar d'una manera directa i concisa: al darrer dia de maig, avui!, i durant el primer cap de setmana de juny es concentren tantes activitats i fires del vi a Catalunya, noves i ja conegudes, que el bon i curiós aficionat no donarà l'abast.

O ens encomanem a l'Esperit Sant i al seu do (per altra banda, únic) de la ubiqüitat o estem perduts. Vijuny a Barcelona. Espai de Gastronomia i vi a Sant Cugat. 1ª Fira Divins de vins i Caves a Martorell. Temps de vi a Vilanova i la Geltrú.  Segur que me'n deixo alguna... I a més, un munt d'activitats paralel.les organitzades de forma més particular per alguns cellers. És la primavera, sí. És un gran moment per tothom per presentar vins i collites, també. No podrem anar a tot el que ens interessaria? Segur. Hi hauria alguna manera de coordinar les fires que es fan per facilitar una miqueta el plaer i la recerca del bon aficionat? Potser.

La primavera té aquestes coses. Arribarà un cop de vent fort i algun botó caurà a terra. I a mi no m'agradarà veure que no es tracta d'una acció intencionada del vinyater, sinó l'efecte no desitjat sobre un munt de brots no controlats. Però...m'agrada com afecta la primavera!

No hay comentarios:

Publicar un comentario