26 mayo, 2012

III Concurs Bloc DOCat

III Concurs Bloc DOCat
La Denominació d'Origen Catalunya té una cosa clara des de fa molts anys: una de les millors aliances que es pot fer per difondre els vins que es fan a la seva empara és amb la difusió 2.0. Conscient d'això, va ser de les primeres DOs catalanes en tenir el seu bloc, va potenciar ben aviat la comunicació d'activitats a través del seu web i, nogensmenys, va ser la primera en reconèixer la feina que els blocs fem per difondre els valors del món de la viticultura i del consum del vi a casa nostra. El conreu de la vinya, la producció del seu vi amb les varietats pròpies de les nostres terres, el seu consum imprescindible per acompanyar les millors receptes i paisatges del país, formen part de la nostra cultura. No és només una qüestió de negoci (que també: tothom ha de poder viure d'allò que fa), sinó sobretot de ponderar el vincle de menjars i vins amb paisatges, amb arquitectura, amb clima, amb persones, amb records i sensacions. Aquest és un país de ceps i de vins i tot el que ajudi a explicar-ho és bo.

La DOCat llença ara, conseqüent i més que mai en temps de dita crisi, la III edició del seu concurs al millor bloc vitivinícola català. Les bases expliquen ben clar en què fonamentarà el jurat les seves decisions. Llegiu-les i si encaixeu en el seu esperit i lletra, animeu-vos a participar-hi perquè és una iniciativa que mereix ser viscuda en qualsevol de les seves fases. La millor i més important, no cal dir-ho, és la de la construcció del bloc i d'un llenguatge propi per parlar d'aquestes coses (fet d'imatges i de paraules, de sintaxi i de tipografia). Ras i curt: no hi valen improvisacions aquí perquè el que es busca són trajectòries i algun tipus de criteri. La segona i més intrigant, és la d'enviar la teva sol.licitud. Qui es mirarà el teu bloc? Qui formarà part del jurat? Què en diran? Què en valoraran, si en valoren alguna cosa...? L'adrenalina puja! La tercera i més excitant és la de la resolució. D'una manera o altra jo he tingut la sort de viure les altres dues edicions, i la festa al voltant del vi català, que té com a un ingredient més el del premi, és important i engrescadora. Totes tres etapes valen la pena, guanyis o no. És a dir: som-hi!

4 comentarios:

biodinamicos del sur dijo...

Hola Joan.
Hace un tiempecillo pusiste la dirección de un traductor de catalán que ahora no encuentro. Querrías hacer el favor de ponerlo de nuevo.
Gracias.
Antonio S.

Joan Gómez Pallarès dijo...

Buenos días, Antonio.
El traductor que había recomendado en su momento no funciona ya. Pero este enlace que te doy es igualmente bueno: no tienes más que cortar mi texto y pegarlo para que le lo traduzca.
http://www.softcatala.org/traductor
Cualquier duda ya sabes que estoy por completo a tu disposición. De todas formas, la idea es sencilla: la DO Catalunya lanza su III Concuros para blogs escritos en Catalunya. Y yo hago un poco de difusión del concurso.
Saludos,
Joan

biodinamicos del sur dijo...

Buen día Joan.
Efectivamente, funciona muy bien.
Ya pagaremos.
En Canarias la gente del campo daba así las gracias, en vez del "dios te lo pague" que se decía por aquí, que vaya usted a saber.
Antonio S.

Joan Gómez Pallarès dijo...

Perfecto, Antonio, me alegro! Qué bonita la expresión canaria. Y cuánto echo de menos el campo canario. No conozco todas las islas pero lo que he podido pisar en Tenerife y en Gran Canaria, siempre me ha maravillado. Sobre todo de Gran Canaria guardo grandes recuerdos gracias a un querido amigo que me paseó por Santa Brígida. Muchas ganas de volver...
Saludos,
Joan

Publicar un comentario