12 junio, 2006

Mesopotàmia

Fa uns quants dies, vam anar amb uns amics a sopar al restaurant "Mesopotàmia", d'en Pius Alibek, al barri de Gràcia. Una altra estona us passaré el relat de què hi vam menjar. Ara, però, voldria explicar la primera sorpresa de la nit: tot recordant en Pius la implantació mil.lenària de la vinya a les valls del Líban, ens va recomanar amb entusiasme els vins negres que ell mateix importa. I la vam encertar!


Vam beure un Domaine Wardy, monovarietal de Syrah, del 2003 (14%), que en nas desprenia olors de fuita madura, de fruites vermelles compotades (mora i, sobre tot, grosella negra), de fruita de pinyol (prunes) i, al final, espècies (pebre negra) i un toc de canyella. En boca, era opulent, de cos, tànic i corpori, ple i rodó. A mi, sense haver-ne provat mai cap, em va “recordar” els vins millors de l’antiga Roma! Un vi fet a partir de l'antiga saviesa, que recorda aquelles terres plenes de sol i de fruita madura i les descripcions dels vins antics, també fets a la vall de la Bekaa, plens d'aromes d'espècies i, al mateix temps que tànics, rodons i suaus.
Qui vulgui mirar amb més calma aquesta empresa i els seus vins, així com la situació i productes del vall de la Bekaa (tristament famós per altres circumstàncies): www.domaine-wardy.com.

5 comentarios:

Víctor Franco dijo...

Molt interesant Joan. Els pocs vins negres que conec de la vall de Bekaa son els famosos Château Musar de Gaston Hochar, una bodega histórica del país, famosa per la seva barreja (estic intentant deixar de emprear la paraula coupaje) de Cabernet Sauvignon, Cinsault i Carinyena.
Una vegada, llegint una nota de cata d’un Petrús, apareixía un descriptiu aromàtic molt típic dels bazars orientals anomenat Kasbah. Li vaig preguntar al autor de la nota en quins altres vins era típic de trovar aquest aroma i em va dir que era molt clàssic trovar-ho als vins de Musar, vinificats al estil clàssic, amb una crianza quasi-oxidativa, com els antics Igays o Riscals de Rioja. Sols ser un vi bastant brut en aromas, amb molts terciaris i animals, pero si et topes amb una botella bona, disfrutes moltíssim. El problema, com sempre, es que la bodega te certa resonància internacional i els seus vins arriven aquí en preus vora els 30 euros.

Salut.

J. Gómez Pallarès dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Calamar dijo...

Teniu raó amb la paraula "coupage", jo també la faig servir sovint de forma poc curosa, i també "cupatge" com en Joan. Però sens dubte m'agrada més "barreja": deixem el "glamour" (je,je, he tingut problemes també per escriure aquesta altra)per als francesos :-)))

Salutacions a tots dos.

Eduard

Anónimo dijo...

bon dia!

Si Voleu probar un extraordinari vi del líban,crec que el trobareu molt interessant, us recomano Chateau Khoury, cultiva a 1200 m, produeixen molt poc, pero de molta qualitat, estan ubicats sobre la Vall de la Bekka l'anomenat (Mount-Lebanon).Us Recomano tots els que tenen, el Cuvee ST. Theresa i el Symphonie tenen medalles de vinalies 2007. els podeu trobar a: artesianwines.com

Una salutació

Josep

J. Gómez Pallarès dijo...

Moltes gràcies per la recomanació, Josep: no he probat mai el que comentes però sona molt i molt interessant. Amb quines varietats treballen?
A veure si pot caure alguna ampolla...
Salut!
Joan

Publicar un comentario