01 junio, 2006

GENIVS ANNIL'altra gran passió meva és el món antic, sobre tot el grecoromà. Aquest medalló de mosaic, del Nord d'Africa, simbolitza a la perfecció una de les coses que més m'estimulen i més em preocupen, al mateix temps: el respecte pels temps de l'any, perquè les coses succeeixin, al camp, l'una darrera l'altra i quan toca. I que la gent ho sàpiga. Aquest esperit protector de l'any sencer, en llatí Genius Anni, simbolitza molt bé el que dic: du el cap coronat amb els fruits de les quatre estacions, amb magranes, espigues, albercocs i raïms. Simbolitza molt bé una de les coses que em va apropar al món de la vinya i del vi: en ells, podem seguir el cicle d'allò que passa al llarg d'un any al camp d'una manera extraordinària. També en seguirem parlant!3 comentarios:

Blanca Ozcariz dijo...

Felicitats, Joan, per la sensibilitat de demostres per la natura i sobretot la gran maravella que és la vinya !
QUINA PLANTA més sacrificada, més noble i tan agraida ! Ens fa integrar-nos en el camp, a travers del seu preciat fruit, un raïm que després hem de saber transformar en vi......

J. Gómez Pallarès dijo...

Gràcies, Blanca, pel teu comentari. Molts de nosaltres accedim al vi per variades raons, per plaer, per curiositat, per conèixer coses noves, però jo, el millor que he descobert arribant al món del vi, és LA NATURA! És increïble com arriba a "degradar" i a desconnecatr-te de les realitats de la vida (que és al camp, és clar) la ciutat. A mí, que coneixia el camp i els cicles de la naturalesa a través de les seves manifestacions a l'antiguitat (textos, mosaics com aquest, calendaris, etc.), m'ha servit la meva passió pel vi per arribar a la naturalesa contemporània a través de la vinya. I he tingut la gran sort d'anar fent una sèrie d'amics en aquest món (cosa que no passa a tothom) que tenen vinyes i bodega i que em permeten, amb molta naturalitat i facilitat, poder seguir el cicle vegetatiu de la planta al llarg de tot l'any, al Priorat i a la Sierra Norte de Sevilla (Cazalla de la Sierra), dos indrets tan llunyans i, a la vora, tan propers! Molts de nosaltres ens queden només amb el tast i el coneixement dels vins, però jo tinc MOLT clar que si no coneixes a fons terres, territori i vinyes, no coneixes el vi, com tu tens clar (pels extraordaris vins que fas: no pot ser d'altra manera) que no es pot fer un gran vi sense un extraordinari treball a la vinya: tots els grans feu el mateix i no pot ser d'altra manera. Somio, algun dia, en ajudar (ja no dic fer perquè d'enòleg no en sóc; d'enòfil, sí!) a poder fer algun vi que m'agradi quan el tasti (ja no m'atreveixo a dir un gran vi), des del principi de la vida de la vinya i la planta, fins al tast.
Salut!
Joan

Anónimo dijo...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Publicar un comentario